Vi har nylig gjennomført tredje runde med matutdeling i noen av bygdene som er hardt rammet av koronasituasjonen. Vår lokale representant Marco forteller:

«Med midler fra stiftelsen Progreso kjøpte vi inn matvarer den 29. januar, og samme dagen pakket vi de 150 matposene. Studentene som mottar stipend var med og hjalp oss. Vi brukte hele ettermiddagen og jobbet et stykke utover kvelden. Studentene var svært motiverte og innsatsvillige. Det var tydelig at de satte pris på å kunne være med å hjelpe på denne måten, og syntes det var inspirerende å kunne bidra til å spre godhet i en vanskelig tid.

Planen var å dele ut matposene de to påfølgende dagene, men bilen vi skulle bruke brøt dessverre sammen. Den måtte stå på verksted en uke, og først den 6. februar kunne vi begynne med utdelingen. Vi besøkte bygdene Galte Jatun Loma og Atapo Santa Cruz i løpet av to dager. I Galte Jatun Loma brukte vi den lokale kirken som base, og for å unngå ansamling av folk fikk vi hjelp av neon lokalkjente til å gjøre avtaler med mottakerne om å komme til ulike tidspunkt. I Atapo Santa Cruz gikk vi fra hus til hus, og hvis noen hadde forkjølelsessymptomer la vi igjen posene slik at de kunne hentes på et senere tidspunkt.

Alle mottakerne var glade og svært takknemlige for disse gavene. De har levd isolert svært lenge, og av frykt for viruset har de ikke bevegd seg utenfor hjembygda. Mange overlever på småjobber i de nærliggende byene, men på grunn av nedstengingen har arbeidsmulighetene blitt mer og mer redusert. Skolene har vært stengt siden mars 2020, og barna har snart gått et år uten å lære noe som helst. De har ikke internettdekning og dermed ikke mulighet for å delta i den digitale undervisningen som tilbys ved skolene.»